Nekategorizirano

Noć knjige 2022.

Legenda o Crvenoj Marti

Knjižnica je sudjelovala u WAAT projekt Erasmus+ koji je službeno počeo 1. prosinca 2020., a posvećen je promociji i razmjeni dobrih praksi te razvoju novih sadržaja koji će pridonijeti učinkovitom podučavanju odraslih o vrijednostima kulturne baštine između različitih europskih zemalja.

Premijerno pogledajte video o Crvenoj Marti – gospodarici koja je bila okrutnija i od zmaja.

Što je sloboda?

U Noći knjige 2022. ispisujemo odu slobodi u čitavoj lepezi njenih mnogostrukih značenja. A slaveći slobodu istražujemo i što sve ona za nas predstavlja, kako ju živimo, izražavamo i kojim je bojama oslikavamo. Učenici OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ i OŠ „Šećerana“ u sljedećem videozapisu iznijet će svoje mišljenje o tome što je sloboda i što ona za njih predstavlja. Poslušajmo ih!

Balada o izlasku sunca

U ovoj jedanaestoj Noći knjige posvećenoj pojmu slobode prisjećamo se jedne od najvećih hrvatskih pjesnikinja i književnica Vesne Parun kojoj ove godine brojimo 100 godina od rođenja. Njezine su pjesme raskošne, bogate motivima i temama, a istodobno toliko životne da pogađaju u samu srž problema s kojima se svi mi nosimo. Iz tog razloga i s vjerom u bolje sutra Noć knjige otvaramo s pjesmom Balada o izlasku sunca.

Otvaramo noć knjige 2022.!

Budite uz nas na društvenim mrežama Knjižnice!

Skip to content