Nekategorizirano

Miško upoznaje čuda svijeta

Kip Krista otkupitelja

Želite li u Novoj godini imati džepove pune novca u Brazilu savjetuju da svatko tko se u ponoć nađe na plaži sedam puta skače u vodu. To je našem Mišku bio dovoljan poticaj da sjedne u avion i ovoga nam se petka javi iz Rio de Janeira!

Planina Rushmore

Iako je Miško sanjao bijeli Božić u New Yorku, ovo je ipak epizoda Sam u Keystoneu Južna Dakota 😊! Šalu na stranu, u današnjoj epizodi saznajte brojne zanimljivosti o planini u kojoj su isklesana lica četvorice američkih predsjednika.

Partenon

Legenda kaže kako je nastala nakon svađe boga Posejdona i božice Atene u kojoj je Atena pobijedila i zasadila maslinu u golu klisuru stijene koja je odolijevala vremenu i napadima. To je mitologija, a koje stvarne činjenice možda niste znali o Partenonu pogledajte u današnjoj epizodi Miškovih avantura!

Opera u Sydneyu

Našu potragu za čudima i znamenitostima koje su izradili ljudi širom svijeta nastavljamo u dalekoj Australiji. Miško je posjetio najpoznatiju građevinu u Australiji- Operu u Sydneyu. Pridružite nam se i na ovom putovanju širom svijeta!

Yucatan piramida

Miško danas upoznaje piramide i gradove Maja u džunglama Yucatana! Krenite s kolegom u istraživanje Chichen Itze poznate kao Kukulkanova piramida i otkrijte brojne zanimljivosti o ovom čarobnom mjestu!

Kolosej

Miško šalje pozdrave iz veličanstvene gladijatorske arene starog Rima, također poznate kao Flavijski amfiteatar. Iako je nevjerojatno star, u usporedbi s nekim drugim svjetskim čudima je relativno mlad. Piramide u Gizi dvostruko su starije, a Stonehenge je sagrađen prije punih 5000 godina. Ali o tome drugom prilikom😊!

Taj Mahal

Zbog ljubavi su se osvajali planinski vrhovi, zbog nje se ratovalo i zauzimalo druge države, a u ekstremnim su se situacijama i gubili životi. Jedna od takvih priča je i ona o nastanku najpoznatijeg spomenika ljubavi na svijetu. Riječ je o Taj Mahalu, a Miško nam ovoga petka donosi zanimljivosti o najposjećenijem spomeniku u Indiji.

Kineski zid

Miško nam se javlja iz bajkovite Kine i vodi nas u njezine najljepše dijelove! Osim ljupkih pandi, najvećeg kipa Bude na svijetu, Miško je odlučio posjetiti i Kineski zid! Jedna od najfascinantnijih i najposjećenijih turističkih atrakcija i znamenitosti na svijetu bez sumnje je Kineski zid, najveća i najduža građevina na Zemlji čiji su najstariji dijelovi stari više od 2300 godina. Budite uz nas i ovoga petka i saznajte još neke zanimljive činjenice!

Dvorac Neuschwanstein

Dvorci Bavarske već dugi niz godina intrigiraju turiste diljem svijeta, a jedan od najpoznatijih i najljepših prizora zasigurno je dvorac Neuschwanstein koji je sa svojim fascinantnim eksterijerom i zapanjujućim alpskim ambijentom inspirirao i Walta Disneya te postao njegova muza stvaranja. P.S. Jedan petak 13. neizbježan je svake godine, međutim Miško nam poručuje bolje petak 13.-ti, nego bilo koji PONEDJELJAK😊! Stoga, bez brige i uživajte u prekrasnom vikendu!

Kip slobode

Zašto je Kip slobode zelen, a kruna ima baš sedam šiljaka? Kip slobode krije brojne zanimljivosti, a Miško će nam otkriti još nekoliko manje poznatih činjenica koje možda niste znali! Miško, uživaj u velikoj jabuci, gradu koji nikad ne spava!🍎

Alhambra

“Ništa ne može biti strašnije nego biti slijep u Granadi”, često su govorili Mauri, a Španjolci su kasnije na to dodali: “Tko nije vidio Granadu, nije vidio ništa.” Upravo se u Granadi nalazi Alhambra – crveni maurski grad, raskošna palača, labirint tornjeva, kula, stambenih odaja i prekrasno uređenih dvorišta, a upravo od tamo nam se ovoga petka javlja Miško!

Bazilika Svete Obitelji

Jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti Barcelone je neobična crkva sa šiljastim, izrezbarenim tornjevima – Sagrada Familia, odnosno bazilika Svete Obitelji. Naš kolega vam danas donosi zanimljivosti i nekoliko manje poznatih činjenica o crkvi Sagrada Familia, simbolu Katalonije koji će vas sigurno nagnati da ovu zemlju čim prije posjetite ili ponovno rezervirate kartu za posjet Španjolskoj😊💃.

Big Ben

Koje tajne i zanimljivosti krije slavni Big Ben u Londonu? Budite uz nas u novoj epizodi Miško upoznaje čuda svijeta i saznajte zanimljive činjenice poput ove: Zvono je teško nevjerojatnih 13,7 tona, što je za usporedbu dvostruko više nego što je nekad davno težio T-Rex! 🦖😃

Eiffelov toranj

Miško kaže Hey Ho! Let’s Go!🛫
Za Eiffelov toranj malo tko na svijetu nije čuo, no znate li baš sve o najpoznatijem tornju na svijetu?
Pridružite se Mišku danas u Parizu i saznajte još nekoliko manje poznatih činjenica o najposjećenijoj turističkoj atrakciji na svijetu! Belles salutations à tous!🥳

Uvodna epizoda

Povijesni ili moderni? Planinski ili obalni? Zeleni ili betonski? Sve ovo mogu biti…gradovi!😃 (relativno velika i razvijena urbana naselja u kojima većina stanovništva živi od industrije, trgovine, javnih djelatnosti i ima razvijen kulturni i društveni život). Fontana Trevi, Sagrada Familia, katedrala Notre-Dame, Karlov most, Central Park… Miško nam opet kreće na put i istražuje velikih gradova svaki kut!✈️🚆

Skip to content