Novosti

Ajmo hrvati se s knjigom

Zanimljivosti iz svijeta hrvanja (1)

Stvoriti bilo koju naviku zna biti problematično. Motivacija s vremenom opada, zanemarimo svoj novi cilj nekoliko dana uzastopno i vratimo se starim, toliko dobro poznatim navikama. Da biste se odlučno držali cilja čitanja više knjiga te kako ne biste odustali od ideje da provodite ovu odluku, nemojte se hrvati s knjigama.
Ukoliko vam knjiga ne odgovara, vratite ju u knjižnicu i pronađete nešto što vam vise odgovara. S hrvanjem na umu Gradska knjižnica Beli Manastir pripremila je kratke video uratke koji vam donose više o povijesti i zanimljivosti iz svijeta hrvanja.

Zanimljivosti iz svijeta hrvanja (2)

Čitanje vam je dosadno, sporo i ne vidite u njemu zabavu. Nije teško od knjigomrsca postati pravi knjiški moljac, tanka vam je to granica.
I zapamtite: ako ne volite čitanje, to zapravo ne znači da ne volite čitanje. To samo znači da još niste pronašli pravu knjigu ili ona nije pronašla vas!
A sada nastavljamo sa zanimljivostima iz svijeta hrvanja.

Zanimljivosti iz svijeta hrvanja (3)

Knjige su poput starih prijatelja – uvijek im se vraćamo te se s njima osjećamo sigurno. Ponovno pročitati omiljenu knjigu totalni je gušt jer uvijek pronađemo nešto novo što nam je prvi puta promaklo.
Stoga, ukoliko vam se neka knjiga koju ste posudili iz knjižnice ne sviđa, nemojte se hrvati s njom, vratite ju i pronađite neki novi naslov koji će vam uljepšati ovaj kišni dan. Nakon kratkog uvoda, nastavljamo sa crticama iz povijesti hrvanja.

Zanimljivosti iz svijeta hrvanja (4)

Čitanje je jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi, ono izravno i neizravno utječe na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca i društva što nam je u ovim iznimnim okolnostima prijeko potrebno.
Za razliku od hrvanja koje zahtjeva specijalni režim života, neka vam knjiga bude prijatelj i mirna luka.
Veliki pozdrav svima od Gradske knjižnice Beli Manastir i zapamtite Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

Skip to content