Nekategorizirano

Mjesec hrvatske knjige

Vi i ona. Jedan na jedan, ‘prsa u prsa’, oči u papir. Autori, stil i stih po vašem izboru, grčko – rimski, slobodni. Kategorija do 200 stranica? 300? Jednako tako vaš izbor. Trajanje borbe koliko god treba, svejedno je. Samo neka borba započne. Od 15. listopada uhvatite se u klinč s najboljim partnerom…hrvatskom knjigom!

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koja se već desetljećima održava od 15. listopada do 15. studenog, slaveći hrvatske autore i dajući poticaj čitanju. Ove godine okvir mu je Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske. Tema Mjeseca hrvatske knjige 2021. je Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Moto ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem.

Iako se iz knjižnica uvijek čuje glas za poticanje čitanja, tijekom tih mjesec dana koliko svake godine traje manifestacija, nastoji se još intenzivnije govoriti i na državnoj razini, ali i u lokalnim sredinama o knjizi i čitanju, a kroz raznovrsne programe knjižnice lokalno uključuju i građane.

Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

Skip to content